Håret tilbake for alltid | Christiania Park Hårklinikk

Hårtransplantasjon

Den moderne kirurgien har gitt oss nye muligheter. Vi kan skifte ut hofter, knær og til og med hjertet når det er nødvendig. Og denne nyvinningen har lært oss at vi kan flytte friske hår fra bakhodet og nakken til områder på hodet der håret har forsvunnet.

På denne måten kan vi hjelpe menn og kvinner som er plaget av hårtap til et rikere og følelsesmessig bedre liv.

Hårtransplantasjonen utføres av av et team som består av:

  • en kirurg med lang erfaring innen dette feltet og
  • spesialopplærte assistenter som har holdt på med hårtransplantasjon i mange år.

Strip Surgery Extraction – strip-transplantasjo

Operasjonen foregår under betryggende omstendigheter i moderne, lyse, og trivelige lokaler. Teknikkene som benyttes er forflytning av enkelthår eller flere hår ved at det tas ut en stripe  med hår i nakken. Denne stripen som fjernes innholder mange hundre hår avhengig av lengde. Deretter syr man igjen såret. Som regel vil man få et ganske smalt arr med lysere farge en huden. Arret dekkes godt av håret så sant man ikke barberer  eller klipper seg for kort.Stripen med hår blir så delt opp til enkelthår som settes ned i små lommer som lages i hodebunnen der man ønsker nytt hår. Enkelthårene sitter godt  i lommen og etter 5-6 dager har de vokst fast.

FUE – Follicular Unit Extraction

En annen metode for  hårforflytning er å stanse ut ett og ett hår,kalt FUE. Da henter man ut hår over hele hele bak hodet og sidene. Oftest får man en liten skorpe der håret er satt ned i hodebunnen. Denne skorpen vil falle av etter  en ukes tid. Ofte kan håret som er satt ned følge med skorpen, men det er bare det «gamle » hårstrået. Den nye hårsekken som produsere hår sitter godt fast i hodebunnen og etter ca 3 mnd begynner det nye håret å vokse frem. Arrene etter lommene vil som regel bli helt borte. Det er viktig å være klar over at man ved hårtransplantasjon ikke vil få tilbake like tett hårvekst som man hadde i ungdommen. Men mye kan erstattes slik at man får et pent og tilfredsstillende utseende og nytt hår på hodet. Behandlingen er sikker , og garantert for livet. Lokalbedøvelse settes i området som skal behandles. De friske hårrøttene er genetisk motstandsdyktig for det mannlige hormonet testosteron og blir satt på plass et og et hår der du før var tynnhåret eller skallet .