Minoxidil er antagelig verdens mest brukte medikament for håravfall.

MINOXIDIL

Minoxidil er antagelig verdens mest brukte medikament for håravfall. Minoxidil var en av de første medikamentene for håravfall, og har bevist å ha en enorm effekt for mange som mister håret. Det var opprinnelig utviklet som et anti-hypersensitivt produkt for å senke høyt blodtrykk, da i tablettform – kjent som Loniten. Som bivirkning, reagerte noen pasienter med å få en økning av hårvekst ikke nødvendigvis bekreftet med hårvekst på hodet.
Kan brukes av menn og kvinner 
En ideell applikasjon av minoxidil er i tilfeller der noen har hatt en hårrotforflytning til deler av hode.

Minoxidil kan bli brukt som hjelp for å bedre veksten på områder som ikke har blitt operert og for å motvirke videre håravfall. Det er også et ideelt medikament for noen som er i en tidlig fase av håravfall. I de tilfeller kan man med suksess bruke minoxidil slik at man unngår en operasjon. Det fine med minoxidil er at det ikke hindrer noen fra å ta en operasjon senere om det skulle være nødvendig. Ny hårvekst ved bruk av minoxidil begynner å gro etter 4 til 6 mnd. Har minoxedilen ikke begynt å virke etter 6.mnd vil det antagelig ikke virke. Det pleier å sakne håravfallet nesten med engang, men det er ingen garanti. Du må bare prøve det for å se.

Når minoxedilen virker og nytt hår begynner å gro, må du forsette å bruke medikamentet for å beholde det nye håret. Om du stopper å bruke medikamentet, vil det ta mellom 4 til 6 mnd å miste det nye håret. Denne prosessen skjer gradvis.

Minoxidil med Tretinoin 
Tretinoin (A vitaminsyre) 
Det menes av eksperter at tretinoin forlenger Anagen (vekstfasen) på hårets vekstsyklus. Tretioin øker celledelingen slik at huden vokser fortere og dermed forlenger hårveksten. Tretinoin sammen med minoxidil øker også virkningen av minoxidelen som et middel mot håravfall. Dette har med at langvarig bruk av minoxidil absorberes mindre i hodebunnen på grunn av alkohol. Tretinoin er med på å hjelpe mot denne effekten.

Slik bruker du Minoxidil

Minoxidil Lotion er en fargeløs og mer eller mindre luktfri flytende væske. 1 ml påføres to ganger daglig ved bruk av en pipette eller aplikator direkte på hodebunnen. Siden den er alkoholbasert tørker den med en gang. Og av den grunn tar det bare sekunder å oppta minoxidilen. Vis forsiktighet ved bruk av minoxidil.

Viktig! Avbryt behandlingen og kontakt lege om du opplever høy puls, brystsmerter, svimmelhet, hevelse eller irritasjon i hodebunnen. Dersom man får linimentet i øynene, må det straks skylles med riklig mengder rennende vann. Vask hendene etter kontakt med linimentet.